НАУКОВІ ПРОБЛЕМИ ЗБЕРІГАННЯ, ПОЛІПШЕННЯ ЯКОСТІ, СПОЖИВНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ І БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ - Лозова Тетяна Михайлівна; Гаврилишин Володимир Володимирович; Решетило Лідія Іллівна; Бодак Михайло Петрович; Гирка Ольга Ігорівна; Давидович Оксана Ярославівна; Донцова Інна Вікторівна; Лебединець Віра Тарасівна; Палько Наталя Степанівна; Турчиняк Марія Климентівна; Лебединець Андрій Ігорович (Львівський торговельно-економічний університет, 2022)
У монографії викладено результати теоретичних і експериментальних досліджень щодо поліпшення якості, споживних властивостей, безпечності та зберігання різних груп харчових продуктів. Висвітлено узагальнення комплексних досліджень науковців, які стосуються формування якості, споживних властивостей і зберігання борошняних кондитерських виробів, екструзійних продуктів, свіжих фруктів та овочів під впливом різних факторів, у тому числі під дією використаних пакувальних матеріалів. Показано поліпшення якості та безпечності харчових продуктів та страв під дією нетрадиційної сировини. Наведені результати впливу нетрадиційних добавок на оптимізацію споживних властивостей та зберігання харчових продуктів. Монографія призначена для наукових працівників, викладачів закладів вищої освіти, аспірантів, магістрів. Окремі розділи можуть використовуватись фахівцями сфери виробництва і торгівлі.
Наукові проблеми зберігання, поліпшення якості, споживних властивостей і безпечності харчових продуктів : монографія / Т. М. Лозова, В. В. Гаврилишин, Л. І. Решетило, М. П. Бодак, О. І. Гирка, О. Я. Давидович, І. В. Донцова, В. Т. Лебединець, Н. С. Палько, М. К. Турчиняк, А. І. Лебединець; за наук. ред. проф. Лозової Т. М. – Львів : Видавництво Львівського торговельно-економічного університету, 2022.
Keywords: споживні властивості; якість; зберігання; упаковка; харчові продукти; безпечність