Обгрунтування факторів конкурентоспроможності підприємства на споживчому ринку - Нич Софія Юріївна (Львівський торговельно-економічний університет, 2026)
У кваліфікаційній роботі вивчено фактори конкурентного середовища автотранспортного підприємства, визначення основних його конкурентів та оцінки їх цілей і завдань. Надано характеристику типових стратегій конкурентної боротьби автотранспортних підприємств на цільових ринках. Обгрунтовано необхідність вдосконалення комплексу маркетингу автотранспортного підприємства як передумови формування його конкурентних переваг. Вивчено та проаналізовано характеристики і маркетингові особливості ринку вантажних автоперевезень в Україні та на глобальному рівні. Досліджено маркетингову діяльність Львівської філії ТзОВ “Адітон” на прикладі перевезень та послуг з технічного обслуговування і ремонту вантажних автомобілів. Проаналізовано чинники, що формують конкурентоспроможність Львівської філії ТзОВ “Адітон” на прикладі внутрішніх та міжнародних вантажних автоперевезень споживчих товарів. Визначено процеси планування та проведення маркетингових досліджень як необхідні для визначення факторів конкурентоспроможності Львівської філії ТзОВ “Адітон”. Здійснено аналіз та інтерпретацію результатів експертного анкетного опитування замовників послуг з вантажних автоперевезень та автосервісу у Львівській філії ТзОВ “Адітон”. Обгрунтовано заходи посилення конкурентоспроможності Львівської філії ТзОВ “Адітон” у сфері автомобільних перевезень споживчих товарів.
Substantiation of factors of competitiveness of an enterprise in the consumer market
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “магістр” за освітньо-професійною програмою “Маркетинг” зі спеціальності 075 “Маркетинг”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2026.
Keywords: маркетинг; автотранспортне підприємство; конкурентоспроможність; фактори; вантажні автоперевезення; автосервіс; ринок; споживчі товари