Еко-тренди в індустрії гостинності - Лаба Анастасія Андріївна (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
У роботі досліджено еко-трендів в індустрії гостинності як важливий чинник сталого розвитку туризму в Україні. У роботі розглянуто сучасні підходи до впровадження екологічних практик у готельному бізнесі, зокрема такі аспекти, як енергоефективність, управління відходами, зниження рівня споживання води, використання екологічно безпечних матеріалів та засобів, а також підтримка локальних екологічних ініціатив. На прикладі діяльності готелю «Optima Collection Медіваль Львів» проаналізовано конкретні заходи, що реалізуються для зменшення впливу на довкілля, зокрема: впровадження систем енергозбереження, повторне використання ресурсів, сортування сміття, популяризація екотуризму серед гостей, а також партнерство з місцевими постачальниками еко-продукції. Також розглянуто роль персоналу та гостей у підтриманні екологічної стратегії закладу.
Eco-trends in the hospitality industry
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “бакалавр” за освітньо-професійною програмою "Готельно-ресторанна справа" зі спеціальності 241 "Готельно-ресторанна справа". – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: еко-тренди; готельний бізнес; екологічний менеджмент; енергоефективність; відповідальне споживання; екологічні ініціативи