Пенсійне страхування та перспективи його розвитку в сучасних умовах - Логін Віталій Богданович (Львівський торговельно-економічний університет, 2024)
У роботі розкрито суть та особливості пенсійного страхування, складові системи пенсійного страхування, соціально- та ризикоорієнтовані засади її функціонування. Проведено аналіз особливостей функціонування солідарної складової системи пенсійного страхування, охарактеризовано діяльність недержавних пенсійних фондів, проведено оцінку діяльності страхових компаній як суб'єктів системи пенсійного страхування. Представлено пропозиції щодо економіко-математичного моделювання процесів накопичення та виплат у недержавному пенсійному страхуванні, розвинуто сучасні механізми удосконалення системи пенсійного страхування в Україні, розкрито світовий досвід функціонування системи пенсійного страхування.
Pension insurance and prospects for its development in modern conditions
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “магістр” за освітньо-професійною програмою "Фінанси, банківська справа та страхування" зі спеціальності 072 "Фінанси, банківська справа та страхування". – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2024.
Keywords: пенсійне страхування; страхові компанії; недержавні пенсійні фонди; пенсіонери; Пенсійний фонд