Управління комерційною діяльністю підприємства - Грабовенський Максим Володимирович (Львівський торговельно-економічний університет, 2026)
У кваліфікаційній роботі розкрито теоретичні основи управління комерційною діяльністю підприємства. Виділено основні складові системи управління збутом та клієнтськими відносинами. Розглянуто основні теоретичні підходи до стратегічного планування, формування конкурентних стратегій та оптимізації комерційних процесів. Визначено класифікацію маркетингових інструментів та каналів збуту. Досліджено особливості комерційної діяльності на прикладі ТОВ «Завод «Павлоградспецмаш». Надано організаційно-економічну характеристику підприємства. Оцінено поточний стан системи управління збутом, роботи з клієнтською базою та маркетингової діяльності. Проведено SWOT-аналіз для визначення стратегічних напрямків розвитку. Обґрунтовано необхідність удосконалення управління комерційною діяльністю як інструмента підвищення конкурентоспроможності. Запропоновано комплексну систему контролю платіжної дисципліни, стратегію розширення географічного охоплення через дилерську мережу, модернізацію CRM-системи, створення аналітичної панелі для регіональних менеджерів, стратегію конкурентного позиціонування бренду FS form та інтегровану модель залучення клієнтів для підвищення ефективності маркетингової діяльності підприємства.
Management of Commercial Activities of an Enterprise
Грабовенський Максим Володимирович «Управління комерційною діяльністю підприємства». ТОВ «Завод «Павлоградспецмаш». – Рукопис. Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “магістр” за освітньо-професійною програмою «Менеджмент» зі спеціальності 073 «Менеджмент». – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2026.
Keywords: комерційна діяльність; клієнтські відносини; конкурентні стратегії; позиціонування бренду; маркетингова діяльність