Вірусний маркетинг як ефективна форма реклами в просуванні товарів і послуг - Чолак Сергій Олександрович (Львівський торговельно-економічний університет, 2024)
Досліджено систему просування товарів і послуг як елемент комплексу маркетингу в сучасних умовах і визначено сутність та структурні елементи вірусного маркетингу. Висвітлено сутність вірусного маркетингу в системі просування товарів і послуг. У дослідницькій частині роботи досліджено соціальні мережі як одну з платформ здійснення вірусного маркетингу. Проведено маркетинговий аналіз комунікаційної політики підприємств торгівлі та послуг в соціальних мережах та виявлено ефективні стратегії вірусного маркетингу в системі просування товарів і послуг. Проведено анкетне опитування споживачів з метою інтерпретації їх поведінки в контексті відношення до вірусного маркетингу. Запропоновано підходи до розробки вірусних комунікацій за допомогою інструментів інтернет-маркетингу та обґрунтовано сучасні та інноваційні механізми поширення вірусних повідомлень, які дозволять підвищити ефективність сформованої маркетингової стратегії просування підприємства, покращити поінформованість споживачів та впізнаваність пропонованих ним на ринку товарів/послуг, а також підвищити загальну впізнаваність бренду.
Viral Marketing as an Effective Form of Advertising in the Promotion of Goods and Services
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “магістр” за освітньо-професійною програмою «Маркетинг» зі спеціальності 075 «Маркетинг». – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2024
Keywords: вірусний маркетинг; маркетингові комунікації; стратегія просування; соціальні мережі; Інтернет-маркетинг