Бізнес-планування в системі менеджменту організації - Манукян Артур Едуардович (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі розглянуто концептуальні засади та механізми реалізації бізнес-планування в організаційній діяльності. Роль бізнес-плану як стратегічного інструменту в системі управління організацією. Досліджено особливості та специфіку бізнес-планування на прикладі ТОВ «ІСМ». Проаналізовано фінансово-економічних показників діяльності ТОВ «ІСМ» та виявлено суттєві недоліки в системі бізнес-планування підприємства. Досліджено взаємозв'язки між виявленими особливостями реалізації бізнес-планування у ТОВ «ІСМ» та з’ясовано наявність їх значного впливу на ефективність діяльності підприємства. визначено першочергові заходи для ТОВ «ІСМ», які сприятимуть удосконаленню системи бізнес-планування та ризик-менеджменту підприємства. Надано пропозиції щодо створення єдиної методології бізнес-планування для всіх підрозділів ТОВ «ІСМ». Розроблено інтегровану модель взаємозв'язку між стратегічними та оперативними планами ТОВ «ІСМ» та матрицю ризиків для основного напрямку діяльності ТОВ «ІСМ». Виділено основні складові успішної інтеграції запропонованих методів бізнес-планування. Розроблено схему інтеграції методів бізнес-планування в систему менеджменту підприємства. Визначено послідовність інтеграції методів бізнес-планування в систему менеджменту ТОВ «ІСМ».
Business planning in the organisation's management system
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “бакалавр” за освітньо-професійною програмою “Менеджмент” зі спеціальності 073 “Менеджмент”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: бізнес-планування; бізнес-план; методи бізнес-планування; структура бізнес-плану; елементи бізнес-плану; стандарти бізнес-плану