РОЛЬ МІСТ ОБЛАСНОГО ЗНАЧЕННЯ У ЗАЛУЧЕНІ ПРЯМИХ ІНОЗЕМНИХ ІНВЕСТИЦІЙ: РЕГІОНАЛЬНИЙ ВИМІР - Жабинець О. Й.; Мединська Тетяна Володимирівна (НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ “ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА”, 2019)
У статті досліджується роль міст обласного значення Західного регіону України у залученні прямих іноземних інвестицій. Проведено аналіз тенденцій та внеску міст у залучення прямих іноземних інвестицій своїх областей за період 2012-2017 рр. Доведено зниження інвестиційної активності в більшості міст обласного значення та нерівномірність їх внесків у залучення прямих іноземних інвестицій своїх областей із виділенням беззаперечних лідерів та аутсайдерів. На основі аналізу питомої ваги та динаміки прямих іноземних інвестицій у структурі зовнішньоекономічної діяльності міст обласного значення доведено зростання частки прямих іноземних інвестицій у більшості аналізованих міст у структурі їх зовнішньоекономічної діяльності.
THE ROLE OF CITIES OF REGIONAL IMPORTANCE IN ATTRACTING FOREIGN DIRECT INVESTMENTS: REGIONAL DIMENSION
Економіка: реалії часу. Науковий журнал., 5(45), 53–59.
Keywords: інвестиції; інвестиційна діяльність; прямі іноземні інвестиції; зовнішньоекономічна діяльність; міста обласного значення; Західний регіон України; інвестиційна активність; регіональний інвестиційний розвиток