Інтеграція та використання AI/ML алгоритмів у фронтенд-розробці для персоналізації контенту - Балич Арсен Степанович (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
Робота складається зі вступу, чотирьох розділів, висновків, списку використаних джерел із 30 позицій. Зміст роботи викладено на 47 сторінках, робота містить 4 рисунки. У кваліфікаційній роботі розглянуто теоретичні та практичні аспекти застосування технологій штучного інтелекту (AI) та машинного навчання (ML) у фронтенд-розробці, зокрема в контексті персоналізації контенту та покращення користувацького досвіду. У першому розділі описано основні поняття та концепції, що стосуються AI та ML, їхню роль у цифровій трансформації, а також значення персоналізації у сучасних веб-застосунках. Другий розділ присвячено методам інтеграції AI/ML у фронтенд, зокрема використанню API-сервісів і локальному впровадженню моделей. Наведено приклади бібліотек, які дозволяють реалізовувати інтелектуальну поведінку інтерфейсів безпосередньо у браузері користувача. У третьому розділі детально розглянуто алгоритми персоналізації контенту: рекомендовані системи, аналіз даних користувачів, а також технології та інструменти, що використовуються для реалізації адаптивного інтерфейсу. Особливу увагу приділено гібридним моделям рекомендацій та аналізу поведінкових метрик. Четвертий розділ містить практичні кейси впровадження технологій AI/ML на реальних веб-платформах, включаючи персоналізацію новинного потоку та товарних рекомендацій в онлайн-магазинах. Наведено приклади інтеграції сторонніх API та аналізу ефективності таких рішень.
Integration and use of AI/ML algorithms in front-end development for content personalization
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “бакалавр” за освітньо-професійною програмою "Комп'ютерні науки" зі спеціальності 122 "Комп'ютерні науки. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: штучний інтелект; машинне навчання; фронтенд-розробка; персоналізація; користувацький досвід; API; рекомендовані системи; TensorFlow.js; інтеграція AI/ML