СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНІ АСПЕКТИ УПРАВЛІННЯ РОЗВИТКОМ ТА БЕЗПЕКОЮ ЕКОНОМІЧНОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ - Барна Марта Юріївна; Кальницька Марина Анатолівна; Клепанчук Ольга Юріївна; Корчинський Іван Осипович; Підлипна Радміла Петрівна; Свидрук Ірена Ігорівна; Семак Богдан Богданович; Сидорчук Ористлава Григорівна; Трут Ольга Олексіївна; Турянський Юрій Іванович (ТОВ «Галицька видавнича спілка», 2020)
У монографії узагальнено теоретичні засади та запропоновано нове вирішення науково-практичного завдання багатогранного висвітлення соціально-економічних аспектів ефективного розвитку економічної системи України. Аналізуються соціально-економічні механізми потенціалу розвитку внутрішнього ринку, фактори управління результативністю діяльності його суб’єктів та вплив податкового регулювання на ефективність його функціонування. Досліджуються засадничі положення становлення багаторівневої системи соціальної безпеки, зокрема вплив податкового навантаження на макроекономічні показники, розвиток громадянського суспільства як суб’єкта інституційного регулювання, основні принципи державної політики у сфері соціального захисту населення, цільові пріоритети системно-структурної трансформації соціальної сфери України. Проаналізовано структурні складники інноваційної трансформації вітчизняної економіки, орієнтири та стимули розбудови національної інфраструктури, стратегічні напрями регуляторної політики та механізми реалізації стратегії забезпечення соціальної безпеки України. Запропоновано шляхи покращення інституційного забезпечення інноваційної трансформації внутрішнього ринку. Для науковців, викладачів, аспірантів і студентів вищих навчальних закладів усіх рівнів акредитації.
SOCIO-ECONOMIC ASPECTS OF MANAGEMENT OF DEVELOPMENT AND SECURITY OF THE ECONOMIC SYSTEM OF UKRAINE
Соціально-економічні аспекти управління розвитком та безпекою економічної системи України: монографія / М. Ю. Барна, М. А. Кальницька, О. І. Клепанчук, І. О. Корчинський, Р. П. Підлипна, І. І. Свидрук, Б. Б. Семак, О. Г. Сидорчук, О. О. Трут, Ю. І. Турянський. — Львів : ТОВ «Галицька видавнича спілка», 2020. — 502 с.
Keywords: економічна система; внутрішній ринок; управління результативністю; податкове навантаження; макроекономічні показники; соціальний захист населення; трансформація вітчизняної економіки; розбудова інфраструктури; регуляторна політика; інституційне забезпечення; потенціал розвитку; механізми реалізації; громадянське суспільство