Досвід діяльності мішленівських ресторанів - Вороняк Марія Василівна (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
У роботі досліджено теоретичні засади та практичний досвід забезпечення високої якості харчової продукції в ресторанному господарстві на основі аналізу діяльності ресторанів, відзначених зірками Мішлен. Розкрито історію створення та еволюцію гіда Michelin Guide, проаналізовано критерії оцінювання, за якими присвоюються мішленівські зірки, а також специфіку їх застосування в ресторанній індустрії. Розглянуто унікальні стратегії управління, інноваційні технології та підходи до сервісу, які використовуються в мішленівських закладах. Особливу увагу приділено ролі якості інгредієнтів, обслуговування та атмосфери у формуванні іміджу та конкурентоспроможності ресторанів. Сформульовано рекомендації щодо впровадження мішленівських стандартів у локальних закладах, а також визначено стратегічні напрямки вдосконалення сервісу, що сприятимуть підвищенню репутації та задоволеності клієнтів.
The Experience of Michelin-Starred Restaurants
Кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Готельно-ресторанна справа” зі спеціальності 241 “Готельно-ресторанна справа”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025
Keywords: якість харчової продукції; мішленівські ресторани; ресторанний сервіс; інновації в гастрономії; конкурентоспроможність