Управління соціально-психологічною підсистемою організації - Барбадин Максим Вікторович (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
У роботі визначено теоретичні засади управління соціально психологічною підсистемою організації. Розкриті поняття та значення соціально-психологічної підсистеми, визначені її основні елементи. Зроблено теоретичне обґрунтування управлінських функцій та стратегії впливу та соціально-психологічну підсистему організації. Зроблено організаційно-економічний аналіз діяльності об’єкта дослідження. Визначено складові функціонування соціально-психологічної підсистеми. Охарактеризовано структуру персоналу. Зроблено оцінку ступеня задоволення працівників роботою. Зроблено оцінку рівня конфліктності на підприємстві. Використано методику щодо оцінювання рівня стресу персоналу підприємства. Описано методи, що використовуються при управлінні соціально-психологічною підсистемою підприємства. Наведено характеристику стилю керівництва директора та його заступника. З’ясовано основні недоліки процесу управління конфліктами на підприємстві. Запропоновано шляхи підвищення ефективності управління соціально психологічною підсистемою організації. Наведено заходи із покращення комунікації та морально-психологічного клімату на підприємстві. Сформовано також інноваційні підходи до управління соціально психологічною підсистемою підприємства.
Management of the social and psychological subsystem of the organization
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “бакалавр” за освітньо-професійною програмою “Менеджмент” зі спеціальності 073 “Менеджмент”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: організація; соціально-психологічна підсистема; методи управління; комунікація; психологічний клімат