Інноваційна політика країн в умовах глобальної конкурентоспроможності - Шмотолоха Ростислав Васильович (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
Кваліфікаційна робота присвячена аналізу інноваційної політики країн у контексті глобальної конкурентоспроможності. Висвітлено теоретичні аспекти інноваційної політики, розглянуто класифікацію та моделі її реалізації в економіках розвинених та країн, що розвиваються. Досліджено інноваційні стратегії провідних держав, таких як США, ЄС, Японія та Китай, з акцентом на ефективність їхніх підходів та можливість їхнього впровадження в Україні. Особлива увага приділена ролі державної підтримки, взаємодії між державою та приватним сектором, а також механізмам стимулювання інноваційного розвитку. Проведено аналіз конкурентних переваг країн, розкрито вплив інновацій на економічний розвиток, а також визначено ключові виклики для України у формуванні дієвої інноваційної політики. Запропоновано рекомендації щодо підвищення інноваційного потенціалу України, інтеграції у глобальні технологічні тренди та адаптації міжнародного досвіду
Innovation Policy of Countries in the Context of Global Competitiveness
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “магістр” за освітньо-професійною програмою “Міжнародні економічні відносини” зі спеціальності “Міжнародні економічні відносини”. – Львівський торговельно -економічний університет. Львів. 2025
Keywords: інноваційна політика; глобальна конкурентоспроможність; державна підтримка; економічний розвиток; наукові дослідження; технологічні тренди; міжнародний досвід