ТОВАРОЗНАВЧІ ДОСЛІДЖЕННЯ АСОРТИМЕНТУ І ЯКОСТІ МЕДУ НАТУРАЛЬНОГО ТА ОСОБЛИВОСТІ ЙОГО МИТНОГО ОФОРМЛЕННЯ - Гавриков Віталій Ігорович (Львівський торговельно-економічний університет, 2026)
У роботі наведено результати опрацювання інформаційного матеріалу ‒ наукових публікацій зарубіжних та вітчизняних вчених, монографій, Internet-ресурсів ‒ щодо харчової і біологічної цінності, товарознавчої характеристики поширених видів меду натурального, нових наукових методів для дослідження якості, ідентифікації та виявлення фальсифікації меду натурального. Здобувачем наведено аналітичний огляд ринку меду натурального в Україні, дані про виробництво та експорт меду. Представлено товарознавчий аналіз асортименту меду натурального, проведено тестування зразків меду. Виконано і наведено в роботі результати лабораторного дослідження якості і фальсифікації меду натурального. У роботі викладено загальні положення щодо митного оформлення товарів. Визначено код меду натурального згідно з УКТ ЗЕД. Важливе значення приділено питанню митного оформлення меду натурального та нарахування митних платежів. За темою кваліфікаційної роботи викладено головні результати досліджень у матеріалах (тезах) міжнародних науково-практичних конференцій: “Сучасні методи дослідження якості меду натурального” (Маркетингові стратегії, підприємництво і торгівля: сучасний стан, напрямки розвитку : Матеріали VІ Міжнародної наукової-практичної інтернет-конференції, Київ, КНУБА, 10 квітня 2025 року); “Фальсифікація і якість меду” (Сучасні напрями розвитку економіки, підприємництва, технологій та їх правового забезпечення : Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції ЛТЕУ, Львів, 29-30 травня 2025 р.). Практичне значення отриманих результатів підтверджено довідкою про впровадження.
COMMODITY RESEARCH OF THE ASSORTMENT AND QUALITY OF NATURAL HONEY AND THE FEATURES OF ITS CUSTOMS CLEARANCE
Кваліфікаційна робота за здобуття вищої освіти ступеня “магістр” за освітньо-професійною програмою “Товарознавство та експертиза в митній справі” зі спеціальності 076 “Підприємництво та торгівля”. ‒ Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2026.
Keywords: мед натуральний; асортимент; якість; фальсифікація; тестування; ринок; митне оформлення