Криза у світовому туризмі - Остапчук Уляна Віталіївна (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
Дослідження зосереджено на аналізі сутністі та особливостях кризових явищ у сфері світового туризму, а також їх впливу на розвиток туристичних ринків у різних регіонах світу. Проаналізовано основні чинники, що спричиняють кризи в індустрії туризму, зокрема економічні, політичні, екологічні та епідеміологічні аспекти. Особливу увагу приділено наслідкам пандемії COVID-19, яка стала наймасштабнішою кризою для міжнародного туризму у XXI столітті, та повномасштабному вторгненню росії, яке змінило туристичні потоки у нашому регіоні. У роботі розглянуто адаптаційні стратегії ключових гравців туристичного ринку, зокрема урядів, туристичних агентств та авіаперевізників. Запропоновано рекомендації щодо підвищення стійкості галузі до майбутніх викликів шляхом цифровізації, диверсифікації туристичних послуг та розвитку сталого туризму. Результати дослідження можуть бути використані для формування ефективної антикризової політики у сфері туризму на національному та міжнародному рівнях
Crisis in Global Tourism
Кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Туризм» зі спеціальності 242 «Туризм». – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025
Keywords: туризм; криза у світовому туризмі; кризові явища; туристична індустрія; стратегії відновлення