Медичний туризм як нова сфера бізнесу в умовах конкуренції - Артюх Олександра Вадимівна (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню сутності та особливостей функціонування системи медичного туризму за умов конкурентного ринкового середовища у світі та Україні. У першому розділі розглянуто сутність медичного туризму, фактори, що впливають на його розвиток та світові тенденції розвитку медичного туризму. Другий розділ присвячений аналізу конкурентного середовища на світовому та українському ринках медичного туризму. У ньому розглянутий сучасний стан медичного туризму в Україні та світі, проаналізовані переваги та недоліки медичного туризму в Україні, а також конкурентоспроможність медичних установ України. У третьому розділі роботи розглянуті перспективи розвитку медичного туризму та пропозиції для його покращення в Україні. Результати дослідження можуть бути корисними для вирішення проблем та розробці рекомендацій і методик щодо розвитку медичного туризму та становлення його, як конкурентоспроможності сфери бізнесу в Україні.
Medical tourism as a new business area in competitive conditions
Кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Медичний та оздоровчий туризм» зі спеціальності 242 «Туризм». – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: медичний туризм; конкурентоспроможність; конкурентне середовище; світові тенденції