Методи управління персоналом організації - Лотоцька Христина Володимирівна (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
У роботі систематизовано та критично осмислено теоретичні концепцій, які розкривають зміст та особливості методологічного інструментарію в контексті сучасного менеджменту персоналу. Розглянуто різні підходи щодо систематизації методів управління персоналом. Проаналізовано традиційні методи управління персоналом. Охарактеризовано їх основний інструментарій. Виділено основні методи управління персоналом, які найчастіше використовуються сучасними організаціями. Дослідження системи управління персоналом та особливостей застосування методів управління персоналом проведено на прикладі ТОВ «АВІВА». Оцінку ефективності управління персоналом ТОВ «АВІВА» здійснено шляхом аналізу результатів фінансово-господарської діяльності компанії. Проведено комплексний аналіз особливостей застосування методів управління персоналом у ТОВ «АВІВА». Виділено основні методи управління персоналом, які застосовуються мікропідприємством з урахуванням його галузевої специфіки та наявних організаційно-економічних обмежень. Визначено напрямки трансформації системи управління персоналом ТОВ «АВІВА» та виділено основні характеристики й особливості їх реалізації. Запропоновано план впровадження цифрових інструментів для покращення процесів управління персоналом та зроблено його економічне обґрунтування.
Methods of managing the organisation's personnel
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “бакалавр” за освітньо-професійною програмою “Менеджмент” зі спеціальності 073 “Менеджмент”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: методи управління персоналом; економічні методи; адміністративні методи; соціально-психологічні методи; цифрових інструментів управління персоналом