Дослідження показників якості зернових та порядок проведення їх митного оформлення в режимі експорту - Будай Владислав Володимирович (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
У роботі систематизовано та узагальнено інформацію про проблемні аспекти якості та безпечності зерна. Розглянуто основні фізико-хімічні та біологічні особливості зернових культур, що впливають на процеси зберігання. Розроблено практичні рекомендації щодо зберігання зерна різних культур з урахуванням їх особливостей, проаналізовано зміни якості зерна в процесі зберігання та запропоновано шляхи їх мінімізації, оцінено ефективність інноваційних способів зберігання зерна. Наведено характеристику об’єктів і методів дослідження. Досліджено особливості зернового експорту України в умовах військового стану, зокрема, роль України на світовому ринку зерна, особливості застосування митного режиму експорту, проблеми логістики та митного контролю. Запропоновано шляхи покращення логістичних ланцюгів та удосконалення митного контролю зернових експортних вантажів в умовах військового стану. Запропоновано комплексний підхід до вирішення проблем зберігання та експорту зерна в умовах військового стану. Розроблено практичні рекомендації, що можуть бути використані для підвищення ефективності зернового експорту України.
Research on grain quality indicators and the procedure for their customs clearance in the export regime
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “магістр” за освітньо- професійною програмою “Товарознавство та експертиза в митній справі” зі спеціальності 076 Підприємництво та торгівля. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: зерно; якість; безпечність; зберігання; експорт; митний контроль; військовий стан; логістика