Ідентифікація ікри риб, що надходить на внутрішній ринок України та порядок її митного оформлення - Зінкевич Іван Іванович (Львівський торговельно-економічний університет, 2024)
У роботі розглянуто особливості складу, способів консервування, класифікації та формування асортименту ікри риб. Обґрунтовано актуальність теми, наукову новизну і практичну цінність роботи. Поставлено мету та окреслено шляхи вирішення завдань для її досягнення. Подано характеристику об’єктів, методів дослідження та вимог нормативних документів до ікри риб як об’єкту дослідження. Обґрунтовано доцільність розвитку аквакультури в Україні, експортно-імпортних операції на ринку ікри та їх проблеми в умовах реального часу. Експериментально підтверджено якість і безпечність ікри лососевих риб. Узагальнено можливі способи фальсифікації ікри лососевих риб та наведено сучасні методи їх виявлення. Чітко визначено товарознавчі та ідентифікаційні ознаки експертизи ікри лососевих риб з метою їх безпечності та виявлення фальсифікації. Запропоновано алгоритму проведення ідентифікаційної експертизи ікри риб. Визначено код ікри риб згідно класифікатора ТН ЗЕД та проведено розрахунок митної вартості. Узагальнені особливості митного оформлення та документальний супровід митних формальностей під час ввезення ікри риб залежно від статусу суб’єкта підприємницької діяльності. Визначено процедуру розмитнення ікри риб під час ввезення її на митну територію України.
Identification of fish roe entering the domestic market of Ukraine and the procedure for its customs clearance
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “магістр” за освітньо-професійною програмою “Товарознавство та експертиза в митній справі” зі спеціальності 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2024
Keywords: ікра лососевих риб; ікра червона; якість; безпечність; ідентифікація; фальсифікація; митне оформлення; митна вартість