Товарознавчо-експертні дослідження асортименту, якості і безпечності круп та особливості їх митного контролю - Петровський Володимир Григорович (Львівський торговельно-економічний університет, 2026)
На основі аналізу даних Державної служби статистики України та інших інформаційних джерел, проаналізовано стан та перспективи розвитку ринку круп. Розглянуто проблеми формування асортименту даної групи продукції на вітчизняному ринку. Наведено класифікацію і характеристику сучасного асортименту круп, а також фактори формування їх споживчих властивостей і якості. В роботі розглянуто особливості проведення експертних досліджень та митних процедур при здійсненні експортно-імпортних операцій із крупами. Проаналізовано основні методи та товарознавчо - асортиментну класифікацію круп, як об’єкту досліджень. Проведено аналіз нормативної бази України, що містить вимоги до якості круп. Досліджено асортимент в торговельній мережі м. Львова та проведено експертні дослідження відібраних зразків. Розглянуто питання, що стосуються особливостей проведення класифікаційної експертизи згідно УКТ ЗЕД. Розраховано митну вартість, а також досліджено порядок митного контролю та оформлення поставок круп в режимі експорту та імпорту.
Commodity research and expert studies of the assortment, quality and safety of cereals and the features of their customs control
Кваліфікаційна робота на здобуття другого (магістерського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Товарознавство та експертиза в митній справі” зі спеціальності 076 “Підприємництво та торгівля”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2026
Keywords: крупи; класифікаційна експертиза; рівень якості; безпечність; митне оформлення; митна вартість