Система управління якістю на підприємстві та її ефективність - Гасько Ярослав Романович (Львівський торговельно-економічний університет, 2026)
У роботі досліджено процес управління якістю в організації на прикладі ТОВ «Технологія-плюс», здійснено аналіз системи управління якістю на підприємстві та запропоновано шляхи її покращення. Предмет дослідження – система управління якістю в організації розглядається як сукупність взаємопов’язаних принципів, методів, процедур та ресурсів, спрямованих на забезпечення стабільного рівня якості продукції, послуг або процесів відповідно до встановлених стандартів, нормативних вимог та стратегічних цілей підприємства. Вона охоплює організаційні, технологічні та управлінські механізми, що забезпечують планування, контроль, моніторинг і постійне удосконалення показників якості в межах усіх функціональних підрозділів. Об’єктом дослідження - є система управління якістю, впроваджена та функціонуюча на підприємстві Товариство з обмеженою відповідальністю «Технологія-плюс». Підприємство здійснює свою діяльність у сфері проводового електрозв’язку, будівництва житлових і нежитлових будівель, а також у галузі інжинірингу та суміжних видах робіт. Така багатогалузевість визначає комплексний характер досліджуваної системи управління якістю та зумовлює необхідність всебічного аналізу її організаційних, технологічних і економічних аспектів Метою даної кваліфікаційної роботи є комплексне дослідження діючої системи управління якістю на підприємстві, а також оцінювання рівня її результативності та ефективності. У межах дослідження передбачається здійснення аналізу організаційних, нормативних та технологічних складових системи управління якістю з метою виявлення її сильних сторін, недоліків та потенційних напрямів удосконалення. Методи дослідження: у процесі виконання дослідження використано комплекс методів наукового пізнання, зокрема методи аналізу та синтезу, економіко-математичні методи, метод узагальнення, а також методи системного аналізу та інші інструменти, що забезпечують всебічне та об’єктивне вивчення функціонування системи управління якістю підприємства.
Quality Management System at the Enterprise and Its Effectiveness
Гасько Ярослав «Система управління якістю на підприємстві та її ефективність». Товариство з обмеженою відповідальністю «Технологіяплюс»– Рукопис. Кваліфікаційна робота на здобуття другого (магістра) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Менеджмент» зі спеціальності 073 “Менеджмент”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2026.
Keywords: якість; система управління якістю; складові системи управління якістю; показник якості; метод дослідження якості товарів