Удосконалення технології питного молока та вершків - Гула Юлія Юліанівна (ЛЬВІВСЬКИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ, 2022)
Кваліфікаційна робота бакалавра присвячена удосконаленню технології виробництва питного молока та вершків. У роботі зібрані, узагальнені та проаналізовані матеріали щодо інноваційних технологій молока питного та вершків, сучасних напрямів поліпшення виробництва та раціонального використання сировинних ресурсів. На основі власних спостережень і досліджень доведено доцільність застосування у технології молока коров’ячого питного збагачувачів, зокрема лактату кальцію і двохвалентного заліза, а також сиропу із шипшини для приготування збитих вершків, з метою усунення дефіциту важливих мікронутрієнтів, підвищення біологічної цінності молочної продукції, водночас розширення їхнього виробничого асортименту. Проведені комплексні експериментальні дослідження якості нової молочної продукції. Досліджено вплив збагачувальної сировини на харчову і біологічну цінність продукції та особливості технологічного процесу на всіх етапах виробництва нової молочної продукції. Розроблено рекомендації щодо охорони праці на молокопереробному підприємстві.
Improvement of drinking milk and cream technology
Кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Харчові технології” зі спеціальності 181 “Харчові технології”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2022.
Keywords: молоко; вершки; сировина; харчова цінність; біологічна цінність; виробництво; технологія; якість; безпечність; нормативна документація.