Механізми посилення міжнародної конкурентоспроможності вітчизняного АПК в умовах викликів сучасності - Кулай Вікторія Русланівна (Львівський торговельно-економічний університет, 2024)
У кваліфікаційній роботі розглядаються теоретичні основи дослідження та прикладні аспекти посилення конкурентоспроможності агропромислових підприємств в умовах викликів та загроз сьогодення. Розглядаються методичні підходи до аналізування міжнародної конкурентоспроможності підприємств АПК. Проаналізовано інституційні засади та сучасні виклики розвитку вітчизняного агропродовольчого експорту в умовах євроінтеграції. Проаналізовано проблеми та тенденції розвитку вітчизняного агропродовольчого експорту. Здійснено емпіричну оцінку факторів конкурентоспроможності вітчизняних агропідприємств на ринках європейських країн. Проаналізовано інфраструктурні чинники посилення міжнародної конкурентоспроможності вітчизняного АПК; сформовано рекомендації та перспективи розвитку вітчизняного агроекспорту в умовах ПВЗВТ. Запропоновано механізми та інструменти посилення конкурентоспроможності вітчизняних агропромислових підприємств на зовнішніх ринках у контексті сучасних викликів.
Mechanisms of strengthening the international competitiveness of the domestic agricultural industry in the conditions of modern challenges
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “бакалавр” за освітньо-професійною програмою “Міжнародні економічні відносини” зі спеціальності “Міжнародні економічні відносини”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2024.
Keywords: агропромисловий комплекс; експорт; міжнародний ринок; конкурентоспроможність; експортний потенціал; зовнішньоекономічна діяльність; інституційне забезпечення; зона вільної торгівлі