Вдосконалення маркетингової діяльності підприємства за допомогою застосування стратегії диференціації - Лісовий Павло Володимирович (Львівський торговельно-економічний університет, 2024)
У роботі розглянуто погляди вітчизняних та зарубіжних науковців щодо сутності маркетингової діяльності підприємства, її основних складових, завдань та функцій. Проаналізовано основні напрями застосування маркетингової стратегії диференціації підприємства. Узагальнено підходи до вдосконалення маркетингової діяльності підприємства за допомогою диференціації. Проаналізовано внутрішнє середовище діяльності підприємства, зокрема його місію та завдання, особливості ведення бізнесу, основні функції маркетингу, які виконує підприємство, складові комплексу маркетингу. Виявлено основні тенденції розвитку ринку кави в Україні та специфіку його розвитку в умовах кризи. На основі анкетного опитування покупців обґрунтовано напрями вдосконалення маркетингової діяльності підприємства. Розроблено рекомендації щодо оптимізації складових стратегії диференціації підприємства.
Improvement of the marketing activity of the enterprise by means of the application of differentiation strategy
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “магістр” за освітньо-професійною програмою " Маркетинг" зі спеціальності 075 "Маркетинг". – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2024
Keywords: маркетингова діяльність; маркетингова стратегія; стратегія диференціації; диференціація товару; диференціація персоналу; диференціація сервісу; іміджеві диференціація; ринок кави; споживачі кави