Декомпозиційний підхід до процесу системного управління в готельно-ресторанних корпораціях - Мізюк Богдан Михайлович; Миронов Юрій Богданович (Львівський торговельно-економічний університет, 2021)
У статті представлено процес управління готельно-ресторанними корпораціями з позицій системного підходу. Розкрито декомпозицію процесу на окремі складові і показано циклічність виконання управлінських процедур незалежно від предмету та об’єкту управління. Виділено цикли та етапи здійснення управлінських процедур та вказано на їх взаємообумовленість та пов’язаність. Доведено, що число етапів та елементарних управлінських дій залежить від організаційних та технологічних можливостей суб’єкта управління, а також конкретних умов діяльності. Розглянуто процес управління готельно-ресторанних корпоративних утворень з двох позицій, а саме: зовнішньокорпоративного та внутрішньокорпоративного управління. Показано, що завдання, які стоять перед керівництвом у цих двох випадках різняться між собою. Зроблено висновок, що підвищення ефективності діяльності готельно-ресторанної корпорації потребує створення інтеграційної платформи реалізації внутрішньо корпоративного та зовнішньо корпоративного управління, а також розробки на системних засадах загальної системи управління корпоративним утворенням.
Decomposition Approach to the System Management Process in Hotel and Restaurant Corporations
Keywords: управління; системність; готельно-ресторанна корпорація; цикл управління; етапність; управлінське рішення; інформація; середовище; ефективність; керівництво