Індустрія туризму як фактор розвитку міжнародної економіки - Шевченко Олена Валеріївна (Львівський торговельно-економічний університет, 2022)
У кваліфікаційній роботі надано змістово-типологічні характеристики та функціональні особливості індустрії туризму. Визначено концептуальні положення індустрії туризму та її взаємозв’язки із системою розвитку міжнародної економіки. Ідентифіковано механізм реалізації цілей розвитку країн, що базується на положеннях індустрії туризму та її взаємозв’язків з міжнародною економікою. Сформовано модель розвитку туристичних дестинацій країни як самостійного виду територіальної системи в контексті глобалізації національної економіки. Обґрунтовано глобалізаційні аспекти розвитку індустрії туризму та її роль у міжнародній економіці. Визначено загальні характеристики стану та тенденцій розвитку індустрії туризму в зарубіжних країнах. Здійснено аналіз стану функціонування та розвитку індустрії туризму в Україні. Проведено оцінювання впливу індустрії туризму на розвиток міжнародної економіки. Здійснено кореляційно-регресійний аналіз впливу факторів на ВВП країн з найвищим рівнем конкурентоспроможності туристичної сфери та її розвитком. Обґрунтовано стратегічні орієнтири реалізації потенціалу індустрії туризму в умовах забезпечення розвитку міжнародної економіки. Сформовано напрями та засоби розвитку індустрії туризму в Україні. Запропоновано інструменти інституціональних змін та структурних реформ індустрії туризму в контексті розвитку міжнародної економіки.
Tourism industry as a factor in the development of the international economy
Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» за освітньо-професійною програмою «Міжнародна економіка» зі спеціальності 051 «Економіка». – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2022
Keywords: індустрія туризму; міжнародна економіка; розвиток; стан; забезпечення; стратегічні пріоритети