Історико-культурні туристичні ресурси Європейського Союзу - Ткачук Андрій Сергійович (Львівський торговельно-економічний університет, 2023)
Кваліфікаційна робота бакалавра присвячена комплексному дослідженню історико-культурних туристичних ресурсів Європейського Союзу як важливої складової розвитку міжнародного туризму та збереження культурної спадщини. У роботі розкрито сутність, функції та значення історико-культурних туристичних ресурсів, охарактеризовано історико-культурний туристичний потенціал країн ЄС. Проаналізовано процеси формування історико-культурних ресурсів на території Європейського Союзу, а також їх еволюцію в періоди Античності, Середньовіччя та Новітньої історії. Окрему увагу приділено актуальним загрозам для історико-культурних туристичних ресурсів та обґрунтовано пропозиції щодо їх збереження і раціонального використання в сучасних умовах, що сприятиме сталому розвитку туризму та підвищенню туристичної привабливості ЄС.
Historical and cultural tourism resources of the European Union
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня «бакалавр» за освітньо-професійною програмою «Туризм» зі спеціальності 242 «Туризм». – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2023.
Keywords: історико-культурні туристичні ресурси; Європейський Союз; культурна спадщина; туристичний потенціал; збереження ресурсів