Проєктування і реалізація ігрових механік та системи керування персонажем з використанням Unity та C# - Климкевич Данило Богданович (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
Робота складається зі вступу, чотирьох розділів, висновків та списку використаних джерел із 22 посилань. Основний зміст роботи викладено на 63 сторінках і містить 6 рисунків. Об’єктом дослідження є процес розробки відеоігор з використанням сучасних ігрових рушіїв. Предметом дослідження є проєктування і реалізація ігрових механік та системи керування персонажем у середовищі Unity із застосуванням мови програмування C#. Метою дослідження є розробка функціонального прототипу гри в жанрі танкового шутера з реалізацією системи керування гравцем, бойової механіки, штучного інтелекту противників, графічного інтерфейсу та супровідних візуальних ефектів, а також аналіз архітектурних підходів до реалізації таких систем. У першому розділі здійснено аналіз сучасних підходів до розробки ігор, розглянуто можливості рушія Unity, основи побудови систем керування персонажем, а також приклади реалізації ігрових механік. У другому розділі описано концепцію гри, побудову архітектури проєкту, структуру сцен, проєктування інтерфейсу та вибір інструментів розробки. У третьому розділі детально розглянуто процес реалізації основних компонентів гри, таких як керування танком, система здоров’я, ефекти вибуху, ШІ ворогів, налаштування фізики та покрокова реалізація гри у Unity. У четвертому розділі оцінено отримані результати, наведено приклади тестування, виявлено недоліки та сформульовано пропозиції щодо подальшого вдосконалення гри. У висновках підсумовано результати роботи, окреслено перспективи розвитку проєкту та наведено технічні висновки щодо ефективності застосованих рішень.
Design and implementation of game mechanics and character control systems using Unity and C#
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня "бакалавр" за освітньо-професійною програмою "Комп'ютерні науки" зі спеціальності 122 "Комп'ютерні науки". – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: Unity; C#; ігрові механіки; система керування; танковий шутер; штучний інтелект; NavMesh; UI; ефекти