Концептуальні положення управління ризикостійкістю підприємств роздрібної торгівлі - Лупак Р. Л.; Микитин О. З.; Матвєєв О. Д. (ЗВО «Львівський університет бізнесу та права», 2024)
У статті виділено необхідність удосконалення концептуальних підходів до управління ризикостійкістю підприємств роздрібної торгівлі. Наголошено на важливості уникнення ризиків та адаптації підприємств роздрібної торгівлі до непередбачуваних і складно прогнозованих тенденцій. Визначено низку наукових підходів до управління ризикостійкістю підприємств роздрібної торгівлі, що заклали основу наданих тверджень та рекомендацій. Виділено сутнісні трактування поняття «управління ризикостійкістю підприємства» виходячи з особливостей роздрібної торгівлі. Сформовано поетапну систему управління ризикостійкістю підприємства роздрібної торгівлі, векторами якої обрано проведення ідентифікації та оцінювання ризиків торговельної діяльності, розроблення та розбудову системи стратегічного управління ризикостійкістю, включно із реалізацією тактичних та оперативних рішень, проведенням моніторингу та контролю, переглядом цільових орієнтирів управління ризикостійкістю.
Conceptual provisions of risk resistance management of retail trade enterprises
Наукові записки Львівського університету бізнесу та права. Серія економічна. Серія юридична. - № 40. - 2024.
Keywords: ризикостійкість; підприємство роздрібної торгівлі; управління; торговельна діяльність; ризики