ГЛОБАЛЬНІ ЧИННИКИ ТА РИЗИКИ ЕНДОГЕННОГО РОЗВИТКУ РЕГІОНІВ УКРАЇНИ - Мельник М. І.; Борщевський В. В.; Бабець І. Г.; Залуцький І. Р.; Лещух І. В.; Жабинець О. Й.; Синюра-Ростун Н. Р.; Мединська Тетяна Володимирівна; Іванюк У. В.; Яремчук Р. Є.; Бас-Юрчишин М. А. (ДУ «Інститут регіональних досліджень імені М. І. Долішнього НАН України», 2022)
Систематизовано сучасні глобалізаційні чинники соціально-економічного розвитку в контексті ендогенізації та загрози зовнішньоекономічній безпеці регіонів України в умовах воєнного часу, кластеризовано групи регіонів за рівнем загроз; запропоновано та апробовано методичний інструментарій оцінювання наслідків впливу глобальних викликів і шоків в період 2008-2022 р. на резільєнтність ендогенного соціально-економічного розвитку регіонів України; визначено наслідки впливу збройної агресії Росії на втрату ендогенного потенціалу регіонів України; надано пропозиції для органів державної влади та місцевого самоврядування щодо підвищення ефективності використання ендогенного потенціалу розвитку Західного регіону України в умовах воєнного стану. Видання може бути корисним при виробленні, прийнятті та реалізації рішень у сфері регіональної політики на різних рівнях управління, для науковців, студентів, практиків і тих, хто цікавиться питаннями регіонального розвитку.
GLOBAL FACTORS AND RISKS OF ENDOGENOUS DEVELOPMENT OF UKRAINIAN REGIONS
Глобальні чинники та ризики ендогенного розвитку регіонів: наукове видання / НАН України. ДУ «Інститут регіональних досліджень імені М. І. Долішнього НАН України»; наук. редактор М.І. Мельник. Львів, 2022. 150 с. (Серія «Проблеми регіонального розвитку»)
Keywords: системи управління відходами; організаційно-економічні засади; формування; регіон; Україна