Старіння полімерних матеріалів: фактори впливу, методи дослідження, моделювання та прогнозування процесів - Доманцевич Ніна Іванівна; Яцишин Богдан Петрович (Львівський торговельно-економічний університет, 2022)
У монографії представлено аналіз впливу факторів на розвиток процесів старіння поліетиленових матеріалів, методи дослідження та порядок їх застосування, напрямки моделювання і прогнозування змін властивостей. Проаналізовано види старіння полімерів за дією агентів впливу. Показано особливості комплексної дії факторів старіння на властивості полімерних матеріалів. Визначено зміну властивостей поліетиленових матеріалів різного призначення залежно від термінів експлуатації. Встановлено вплив умов експлуатації полімерних композицій на тривалість та характер старіння. Видання розраховане на науковців, викладачів, студентів товарознавчих та хіміко-технологічних спеціальностей, інженерно-технічних працівників, які займаються вивченням властивостей та характеристик полімерних матеріалів.
Aging of polymeric materials: influencing factors, research methods, modelling and prediction of processes
Доманцевич Н. І. Старіння полімерних матеріалів: фактори впливу, методи дослідження, моделювання та прогнозування процесів : монографія // Н. І. Доманцевич, Б. П. Яцишин. – Львів : видавництво Львівського торговельно- економічного університету, 2023. – 184 с.
Keywords: старіння; полімерні матеріали; методи дослідження; моделювання; прогнозування