СТРАТЕГІЧНА РОЛЬ ПРИНЦИПІВ РІЗНОМАНІТНОСТІ, СПРАВЕДЛИВОСТІ ТА ІНКЛЮЗІЇ В СУЧАСНОМУ МАРКЕТИНГУ - Іванова Лілія Омелянівна; Вовчанська Ольга Михайлівна; Антоняк Руслана Миколаївна (Видавничий дім "Гельветика", 2025)
У статті розглянуто триєдину систему принципів різноманітності, справедливості та інклюзивності (DEI), які забезпечують ефективність і соціальну значущість інклюзивного маркетингу. На основі міжнародних досліджень доведено позитивний вплив інтеграції DEI на споживчий вибір і на зростання конкурентних переваг компаній. Окрему увагу приділено аналізу тенденцій впровадження принципів DEI в Україні, зокрема і у контексті російсько-української війни. Практичну реалізацію маркетингових інклюзивних стратегій проілюстровано прикладами провідних українських роздрібних мереж. Практична значущість статті полягає у можливості використання її результатів для вдосконалення маркетингових стратегій, орієнтованих на принципи DEI, що сприятиме формуванню автентичної комунікації зі споживачами, підвищенню їхньої лояльності та забезпеченню сталого розвитку бізнесу.
STRATEGIC ROLE OF DIVERSITY, EQUITY AND INCLUSION PRINCIPLESIN CONTEMPORARY MARKETING
Підприємництво та інновації. - №38. - 2025.
Keywords: інклюзивний маркетинг; різноманітність; справедливість; інклюзія; DEI-принципи; конкурентоспроможність бренду; соціально відповідальний бізнес; маркетингові стратегії