Організаційно-інформаційний механізм реалізації зовнішньоторговельної політики України - Пікус Яніна Ігорівна (Львівський торговельно-економічний університет, 2026)
Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню теоретичних, методологічних і прикладних аспектів формування та функціонування організаційно-інформаційного механізму реалізації зовнішньоторговельної політики держави в умовах глобалізації, цифровізації та трансформації міжнародної торгівлі. У роботі розкрито сутність, цілі та інструменти зовнішньоторговельної політики, а також визначено роль організаційних структур і інформаційного забезпечення у процесі її ефективної реалізації. Проаналізовано організаційний механізм реалізації зовнішньоторговельної політики, зокрема його інституційну структуру, функціональні повноваження та взаємодію суб’єктів державного управління. Значну увагу приділено дослідженню інформаційного забезпечення зовнішньоторговельної діяльності, його впливу на якість управлінських рішень та конкурентоспроможність національної економіки. Проведено аналіз інституційної системи управління зовнішньоторговельною політикою України та оцінено ефективність функціонування інформаційних систем у зовнішньоторговельній сфері. У роботі здійснено компаративний аналіз міжнародного досвіду реалізації зовнішньоторговельної політики та визначено можливості його адаптації в Україні. Обґрунтовано стратегічні напрями удосконалення організаційно-інформаційного механізму реалізації зовнішньоторговельної політики України та запропоновано практичні рекомендації щодо його розвитку в умовах сучасних глобальних викликів.
Organizational and Information Mechanism for the Implementation of Foreign Trade Policy of Ukraine
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня «магістр» за освітньо-професійною програмою «Міжнародні економічні відносини» зі спеціальності «Міжнародні економічні відносини». – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2026.
Keywords: зовнішньоторговельна політика; організаційно-інформаційний механізм; державне регулювання; інформаційні системи; міжнародна торгівля; інституційна структура