Оцінювання ефективності зовнішньоекономічної діяльності підприємства - Семенович Ілля Васильович (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі надано змістово-типологічні характеристики зовнішньоекономічної діяльності підприємств. Визначено методичні положення оцінювання ефективності зовнішньоекономічної діяльності підприємства. Ідентифіковано особливості управління зовнішньоекономічною діяльністю підприємства. Визначено макроекономічні передумови розвитку зовнішньоекономічної діяльності на малих і середніх підприємствах в Україні. Проведено оцінювання стану та тенденцій розвитку зовнішньоекономічної діяльності суб’єкта підприємництва. Побудовано матрицю SWOT-аналізу ресурсного забезпечення зовнішньоекономічної діяльності підприємства. Здійснено аналіз чинників впливу на ефективність організації та розвиток зовнішньоекономічної діяльності суб’єкта підприємництва. Проведено АВС-аналіз іноземних постачальників підприємства. Визначено стратегічні орієнтири організації та розвитку зовнішньоекономічної діяльності підприємства. Обґрунтовано вплив міжнародної ринкової економічної системи на ефективність зовнішньоекономічної діяльності підприємства. Розроблено підходи до ресурсного забезпечення підвищення ефективності зовнішньоекономічної діяльності підприємства.
Evaluation of the effectiveness of the enterprise's foreign economic activity
Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» за освітньо-професійною програмою «Міжнародна економіка» зі спеціальності 051 «Економіка». – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025
Keywords: зовнішньоекономічна діяльність підприємства; ефективність; оцінювання; розвиток; забезпечення; управління