Культура організації та напрями її розвитку - Андрусяк Анна Олександрівна (Львівський торговельно-економічний університет, 2023)
У роботі розглянуто теоретичні основи формування та розвитку організаційної культури в менеджменті підприємства. Визначено сутність, основні характеристики та роль організаційної культури у забезпеченні ефективної діяльності підприємства. Проаналізовано чинники, що впливають на розвиток корпоративної культури, та її взаємозв’язок із системою управління і стратегічними цілями організації. Досліджено стан організаційної культури в ТОВ «ТВК «АГРОМАРКЕТ», охарактеризовано існуючі цінності, норми та практики, які впливають на поведінку працівників і загальну ефективність діяльності підприємства. Виявлено сильні та слабкі сторони корпоративної культури та визначено напрямки її вдосконалення. Запропоновано рекомендації щодо розвитку організаційної культури ТОВ «ТВК «АГРОМАРКЕТ», зокрема шляхом формування єдиних цінностей, підвищення мотивації персоналу, покращення внутрішньої комунікації та впровадження корпоративних стандартів поведінки. Реалізація запропонованих заходів сприятиме підвищенню залученості працівників, ефективності управління та конкурентоспроможності підприємства.
Organizational сulture and directions of Its development
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “бакалавр” за освітньо-професійною програмою “Менеджмент” зі спеціальності 073 “Менеджмент”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2023.
Keywords: організаційна культура; корпоративні цінності; розвиток; управління; ефективність; стратегічні цілі