ФУНКЦІОНАЛЬНІ ОБЛАСТІ ЛОГІСТИЧНОГО МЕНЕДЖМЕНТУ - Клепанчук Ольга Юріївна; Татарин Наталія Богданівна (Видавничий дім "Гельветика", 2025)
Анотація. У статті згруповані основні функціональні області логістичного менеджменту в сучасних умовах. Проаналізовано виділені три групи функцій логістичного управління: планування та координація діяльності учасників логістичного процесу; регулювання ходу робіт з виконання отриманих замовлень; контроль за рухом матеріальних потоків. Досліджено загальні прийоми управління наскрізними матеріальними потоками (а також пов'язаними з ними інформаційними потоками), які наука і практична діяльність у сфері логістики виробляють. Зроблено спробу обґрунтувати базові логістичні функції: постачання, виробництво, реалізація. У статті згруповані основні види функціональних областей застосування логістики. Оскільки різноманітність варіацій визначень логістики підтверджує її експансію в усі аспекти життєвого циклу товарів і послуг, а це, в свою чергу, формує прикладну галузь логістики, а також забезпечує досить розгорнутий перелік видів логістики на сучасному етапі. З проведеного дослідження, зрозуміло, що на практиці немає єдиної класифікації видів логістики.
FUNCTIONAL AREAS OF LOGISTICS MANAGEMENT
Сталий розвиток економіки, №6(57), 2025.
Keywords: логістика; логістичний сервіс; логістичний підхід; логістичний менеджмент; потік; постачання; контроль; операції