Використання пакету MAPLE в оптимізаційних задачах - Окань Андрій Михайлович (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
Робота складається зі вступу, трьох розділів, висновку, списку використаних джерел з 18 позицій. Зміст роботи викладено на 55 сторінках, містить 8 рисунків та 1 таблицю. У кваліфікаційній роботі розглянуто теоретичні та практичні аспекти застосування пакету Maple для розв’язання оптимізаційних задач. У першому розділі проведено дослідження коротких теоретичних відомостей, необхідних для розуміння процесу формалізації оптимізаційних задач; розглянуто класифікацію задач у загальному вигляді і на конкретних прикладах. Представлено методологічні основи оптимізації. У другому розділі здійснено порівняльний аналіз інструментів комп’ютерної алгебри. Детально описано інструментарій пакета Maple, як основного засобу для виконання завдань кваліфікаційної роботи. Третій розділ — це практичне використання Maple в оптимізаційних задачах. Подано опис середовища розробки. Розглянуто основні методи розв'язування оптимізаційних задач у Maple. Детально розглянуто можливості використання функцій із спеціалізованих оптимізаційних пакетів розширення Optimization та Simplex. Особливу увагу приділено можливостям Maple у контексті лінійного та нелінійного програмування з прикладами економічного змісту.
Using the MAPLE package in optimization problems
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня "бакалавр" за освітньо-професійною програмою "Комп'ютерні науки" зі спеціальності 122 "Комп'ютерні науки". – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: оптимізація; Maple; комп’ютерна алгебра; лінійне програмування; математичне моделювання; Optimization; Simplex