Послуги сомельє в готельному бізнесі - Лучечко Анна Олегівна (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
У роботі розглянуто теоретичні засади діяльності сомельє, історію виникнення професії та її роль у сучасному готельно-ресторанному бізнесі. Проаналізовано значення сомельє для підвищення якості обслуговування гостей у закладах ресторанного господарства. У практичній частині досліджено процес організації винного меню, основні етапи та техніки обслуговування, які застосовуються сомельє в ресторані. Особливу увагу приділено сучасним викликам, з якими стикаються фахівці цієї професії, а також перспективам розвитку сомельє у контексті змін ресторанної індустрії. На основі проведеного аналізу запропоновано рекомендації щодо вдосконалення професійної підготовки сомельє та покращення винної культури в Україні.
Sommelier Services in the Hotel Business
Кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Готельно-ресторанна справа” зі спеціальності 241 “Готельно-ресторанна справа”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025
Keywords: сомельє; винна карта; ресторанний сервіс; якість обслуговування; готельно-ресторанна справа