Удосконалення технології здобних хлібобулочних виробів - Васурчак Тетяна Сергіївна (Львівський торговельно-економічний університет, 2023)
Тема дослідження кваліфікаційної роботи пов’язана з хлібобулочними виробами які користуються значним попитом на сьогоднішній день. Розгляд продукції, це важлива частина виробництва та реалізації продукції на ринку. Це дослідження стосується питання якості, походження, складу, безпеки хлібобулочних виробів, їх відповідності певним нормам та стандартам. Без цього ми не дізнаємося: наскільки якісний цей продукт, чи він відповідає загальноприйнятим стандартам, ДСТУ; який продукт цієї групи краще підійде конкретному споживачу; чи справді цей продукт відповідає маркуванню на упаковці; виявлення дефектів продукту, їх причини та на якому етапі виробництва це могло статися. Метою даної кваліфікаційної роботи було проведення дослідження щодо технології здобних хлібобулочних виробів, оцінки їх якості. Виходячи з мети, виконали завдання які стояли в даній кваліфікаційній роботі: - розглянули стан сучасного ринку хлібопекарських виробів та його перспективи розвитку; - класифікували асортимент виробів із здобного тіста; - визначили харчову цінність здобних виробів; - визначили фактори, формуючі якість виробів із здобного тіста; - проаналізували дефекти здобних виробів та причини виникнення. - описали організацію роботи підприємства; - дослідили асортимент продукції; - охарактеризували технологічний процес, що здійснюються на виробництві. - дослідили якість здобних виробів та проаналізували експериментальні дані. Досліджено теоретичні та практичні засади формування ринку здобних хлібобулочних виробів. Дослідження представленого асортименту свідчить, що листково-дріжджове тісто використовують 65,45 % виробників, здобне дріжджове – 24,31 %, листкове бездріжджове – 10,24 %; серед рецептур з наповнювачами представлено 87,88 % продукції, без наповнювачів – 12,12 %.
Improvement of the technology of butter bakery products
Кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Харчові технології” зі спеціальності 181 “Харчові технології”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2023.
Keywords: технологія; здобні вироби; виробництво; асортимент здобне тісто; якість