Формування механізму соціального інвестування в регіоні - Бойко Руслан Володимирович (Видавничий дім "Гельветика", 2025)
Стаття присвячена обґрунтуванню положень регіональної інвестиційної політики, орієнтованої на забез-печення комплексного і збалансованого соціально-економічного регіонального розвитку. Зроблено аргумен-тований висновок, що регіональна інвестиційна політика буде не системною і не комплексною, якщо окрім суто економічної, інноваційно-технологічної, інфраструктурної та інших господарських компонент не буде орієнтуватися на параметри соціального розвитку регіону. Й навпаки, спрямування частини інвестиційного ресурсу на соціальні потреби дозволяє істотно посили соціальну резилієнтність та без-пеку регіональної соціально-економічної системи. Відтак, метою дослідження визначено обґрунтування положень механізму соціального інвестування в регіоні. Доведено, що тісний зв’язок між соціальною та еко-номічною підсистемами регіонального розвитку слугує аргументом на користь висновку про паритетну увагу в межах регіональної інвестиційної політики до формування, раціонального розподілу й ефективного викорис-тання інвестиційного ресурсу на економічні й соціальні цілі. Напрацьовано положення стратегічно-операцій-ного блоку фінансово-економічного механізму розвитку соціального інвестування регіону
Formation of a social investment mechanism in the region
Економіка та суспільство. 2025. № 73.
Keywords: регіон; регіональний розвиток; регіональна політика; інвестиційна політика; соціальні інвестиції; механізм; інструменти; засоби; інвестиційні проєкти