Контроль та його місце в системі менеджменту організацій - Сідун Валерія Валеріївна (Львівський торговельно-економічний університет, 2024)
У кваліфікаційному досліджені з’ясовано суть та особливості контролю в системі менеджменту організації, його роль та необхідність в діяльності організацій. Дослідження системи контролю та особливості реалізації функції контролювання здійснено на прикладі приватного підприємства “Крок”. Проаналізовано основні показники звітності підприємства, які відображають ефективність його системи контролю та прийнятих менеджерами управлінських рішень. Відзначено позитивну тенденцію зміни аналізованих показників, що є свідченням ефективної системи контролю на підприємстві. Розглянуто особливості організації внутрішнього контролю на ПП “Крок”. Виділено та розглянуто основні методи внутрішнього контролю, які використовуються на ПП “Крок”. Проаналізована специфіка ПП “Крок” щодо особливостей здійснення внутрішнього контролю у частині виробничо-господарських операцій, основних активів та фінансових результатів діяльності підприємства. Запропоновано модель процесу створення дієвої системи внутрішнього контролю на ПП “Крок”; модель виявлення помилок та відхилень системою контролю ПП “Крок”, що сприятиме підвищенню ефективності системи контролю на підприємстві загалом; заходи щодо підвищення лояльності працівників підприємства до системи контролю; послідовність дій реалізації комплаєнс-контролю на ПП “Крок”; модель формування системи комплаєнс-контролю на ПП “Крок”.
Control and its place in the management system of organisations
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “бакалавр” за освітньо-професійною програмою “Менеджмент” зі спеціальності 073 “Менеджмент”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2024.
Keywords: контроль; система контролю; внутрішній контроль; фінансовий контроль; комплаєнс-контроль; комплаєнс-ризик; комплаєнс-ціна