ВИКОРИСТАННЯ АНТИОКСИДАНТНОГО ПОТЕНЦІАЛУ КВІТІВ ВОЛОШКИ СИНЬОЇ ДЛЯ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ - Давидович Оксана Ярославівна (Національний університет харчових технологій, 2022)
На сучасному етапі одним із ефективних рішень у захисті жирів і жировмісних продуктів від окислення є введення до їх складу природних антиоксидантів. Найбільш цікавими є лікарські рослини, які як джерело антиоксидантів вивчені фрагментарно і не знайшли належного використання в харчових технологіях. У статті проведено експериментальні дослідження антиоксидантних властивостей квітів волошки синьої, яку додавали у вигляді порошку в різних концентраціях (0,5, 1,0 та 2,0%) до маси жирової суміші. Доведено, що найефективнішою виявилася концентрація добавки у кількості 2,0 %. На основі виконаних досліджень встановлено, що порошок квітів волошки синьої можна використовувати для подовження терміну зберігання жирів і жировмісних продуктів.
USE OF THE ANTIOXIDANT POTENTIAL OF THE FLOWERS OF THE BLUE CORN FOR FOOD PRODUCTS
Харчова промисловість. – № 31-32. – 2022.
Keywords: квіти волошки синьої; жирова суміш; окислення; гідроліз; антиоксиданти