Удосконалення технології бісквітних виробів підвищеної біологічної цінності - Мірчук Максим Олександрович (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі вивчено питання характеристики бісквітних виробів та їх технології, сучасних тенденцій у технології, поліпшенні якості та підвищенні біологічної цінності бісквітних виробів, стандартних вимог до пакування й маркування бісквітних виробів, аналізу виробничого асортименту бісквітних виробів на прикладі ТМ «Roshen». Важливе місце в роботі посідає експериментально-аналітична частина, в якій наведено характеристику нової нетрадиційної сировини для бісквітного виробу, здійснено розроблення рецептурного складу нового виробу і удосконалення його технології. Проаналізовано харчову і біологічну цінність нового бісквітного виробу. Здійснено лабораторні дослідження показників якості нового виробу. Виконані дослідження та аналіз доводять високу якісь та переваги нової продукції. Вивчено та описано функції та завдання лабораторії у виробництві кондитерських виробів. Під час написання кваліфікаційної роботи використано матеріали результатів наукових досліджень та Internet-ресурсів, проведено пошукову роботу щодо підбору нетрадиційної нової сировини, здійснено власні дослідження в лабораторії та аналіз отриманих даних.
Improving the technology of biscuit products of increased biological value
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “бакалавр” за освітньо-професійною програмою “Харчові технології” зі спеціальності 181 “Харчові технології”. ‒ Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: бісквітні вироби; технологія; якість; нетрадиційна сировина; харчова цінність; біологічна цінність