Соціальні методи управління персоналом організації - Пріцак Олег Ігорович (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
Соціальні методи управління, що включають комунікацію, командну роботу та розвиток корпоративної культури, набувають особливого значення. Вони не лише забезпечують ефективну взаємодію між працівниками, але й формують позитивний робочий клімат, що сприяє підвищенню продуктивності. Суспільні зв’язки в колективі, довіра та взаємо підтримка стають основою для досягнення стратегічних цілей організації. В умовах глобалізації та збільшення конкуренції, соціальні методи управління персоналом виступають важливими інструментами для залучення та утримання талантів, що в свою чергу забезпечує стійкість та розвиток компанії. Соціальні методи управління персоналом є необхідною умовою для ефективного функціонування організації в умовах сучасної економіки. Вони сприяють формуванню здорового робочого середовища, розвитку командної взаємодії та підвищенню залученості працівників. Застосування цих методів дозволяє не лише досягати високих результатів, але й створювати організацію, в якій працівники відчувають свою значимість та підтримку. У підсумку, соціальні методи управління стають ключовими для забезпечення конкурентоспроможності та інноваційності в бізнесі. Управління персоналом через соціальні методи виявляється не лише ефективним, але й необхідним підходом у сучасному бізнес-середовищі. Як показує практика, успішні організації інтегрують соціальні аспекти в свої стратегії, що дозволяє їм не лише підвищувати продуктивність, але й створювати позитивний робочий клімат. Розвиток комунікації, формування командного духу та підтримка корпоративної культури сприяють залученню працівників, їхній мотивації та лояльності. Це, в свою чергу, веде до досягнення стратегічних цілей компанії та забезпечує її конкурентоспроможність. Отже, соціальні методи управління персоналом є важливими інструментами, які дозволяють організаціям адаптуватися до змін і забезпечувати стійкий розвиток, враховуючи потреби та інтереси своїх працівників.
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “бакалавр” за освітньо-професійною програмою “Менеджмент” зі спеціальності 073 “Менеджмент”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: соціальні методи; управління персоналом; комунікація; корпоративна культура; мотивація