МАРКЕТИНГОВА ОЦІНКА ЕФЕКТИВНОСТІ РЕКЛАМНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ - Балук Надія Романівна; Бойчук Інна Володимирівна; Дайновський Юрій Анатолійович (Видавничий дім "Гельветика", 2022)
У статті проаналізовано динамічний розвиток Інтернет-ресурсів та цифрових каналів комунікації, що, своєю чергою, безпосередньо впливає на показники світового та регіональних рекламних ринків. Доведено, що найбільш затребуваною платформою для розміщення онлайн рекламних звернень компаній на сьогодні є соціальні мережі. Встановлено, що в Україні на початок 2022 р. найбільш чисельною є аудиторія соціальної мережі Instagram, якій поступилась другим місцем мережа Facebook. Визначено наявність низки методик і метрик оцінювання ефективності розміщення реклами замовників в соціальних мережах. Здійснено розрахунок економічної ефективності рекламних звернень замовників журналу «Егоїст» в бізнес-акаунті соціальної мережі Instagram у форматі Stоrіеs за допомогою аналізу індексу маржинального доходу. Визначено позиції в асортименті послуг з високою та низькою маржею, подано рекомендації для оптимізації розміщення реклами в медіа.
MARKETING EVALUATION OF THE EFFECTIVENESS OF ADVERTISING ACTIVITY IN SOCIAL NETWORKS
Інфраструктура ринку. – Випуск 66. - 2022.
Keywords: реклама; Інтернет; соціальні мережі; сторіз; маржинальний дохід